@vylizany_talir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro vsechny, co jedi radi, dobre a zdrave. http://vylizanytalir.cz/zdravi/cizrna/, Prkýnkuje na 31%

#zubatec na sve posledni ceste. Do trouby. 🎏⛵️⚓️🎣🍴#dasezit #sailing #igerscz #igersczech #czechblog #czechfoodblog #vkuchyni #takvarim #takvarimja #prkynko #ryba #ryby #zdravastrava #dnesjem #jimzdrave #recepty #seafood

Vydatne, presto lehke jidlo do horkych dnu- salat z beluga cocky. S dresingem z peceneho cesneku a zkaramelizovanym porkem- totalni lahoda. ➡️Link v biu⬅️▪️▫️▪️Beluga čočka dostala své jméno díky podobnosti s kaviárem. Je drobná, lesklá a pevná- nic jako mazlavá zelená ze školní jídelny s párkem a omastkem. Díky tomu, že i po uvaření krásně drží tvar i barvu, je ideální ingrediencí do salátů, nematlá se a nerozpadá.Beluga čočka je taky ideální přílohou- třeba ke grilované rybě. Kromě toho ale navíc tahle perla mezi luštěninami obsahuje spoustu bílkovin a amino kyselin. 1 hrnek uvařené beluga čočky (zhruba ¼ hrnku suché) obsahuje 9g vlákniny, přičemž doporučená denní dávka je 25-35g; 13g bílkovin a 20% denní dávky železa. To všechno za pouhopouhých 170 kalorií. Ideální volba pro všechny s vyšším cholesterolem, cukrovkou či prostě všem, kdo si zrovna hlídají váhu. Fotila skvela @bertabuldok #beluga #cocka #belugacocka #vkuchyni #takvarimja #takvarim #igerscz #igersczech #recepty #czechfoodblogger #czechfoodblog #prkynko #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti #bezlepek #bezlepku

Zubatec! Dneska vecer vytazenej, ale sezerem ho az zitra. Genialni ryba! Jeste koupit bombu s plynem, aby moh jit do trouby, tam se mu bude libit. 🐟🐟🐟 #zubatec #jadran #rybarime #rybar #rybareni #igersczech #instaczech #igerscz #instafoodcz #prkynko #vkuchyni #takvarimja #takvarim @vnada to je pro tebe! #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti

▫️P A N Z A N E L L A ▫️Uf uf uf, na blogu konecne novej recept. Musim rict, ze jsem si predstavovala, ze na ty matersky bude o neco vic casu, no a ze budu vic (a hlavne lip, protoze se to konecne naucim, zejo!) fotit, vic psat a tak vubec. Varit stiham, ale jeste to aranzovat a fotit?! Hohoho. A pisu po kouskach v ukradenych chvilkach mezi peci o dite a domacnost. Cil pro pristi mesice: uklizecka! A nezehlit! A sebedisciplina! A ted konecne k tomu receptu: Sezóna rajčat právě vrcholí a nikdy jindy si nemůžete vychutnat tuhle lahůdku jako právě teď. Původně to je samozřejmě italský recept codůmdal na zužitkování starého chleba a velké úrody rajčat, ale je to taková lahoda, že se toho nebudete moct nabažit. Základem jsou samozřejmě rajčata ideálně ze zahrady, od babičky, voňavá, aromatická, úplně zralá. No a tvrdý chleba. Variant tohohle receptu je asi tak tolik co italských domácností. Můžete přihodit pečené papriky, ančovičky, kapary.. Základem ale zůstává čerstvá zelenina, šťáva, co z ní vyteče spolu s olivovým olejem a octem, co se v ní rozmočí chleba, a čerstvé bylinky…

Dostali jsme od souseda #holoubata! Na nadivku nemam moral, pujdou do trouby s bylinkama ze zahradky a cesnekem a vubec, mnam! #dnesjem #prkynko #foodblogcz #igersczech #instaczech #czechfoodblog #bezlepku #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti

Kamarad do deste 🐟. Pujde jen tak cak cak na panev se sezamovym olejem, obalenej do cernyho sezamu. Tunaka hlavne nedelat well done, nikdy nikdy. Maso tak uplne znicite. Steak musi byt uprostred syrovy, ruzovy.. Na panvi/grilu se tak opravdu moc dlouho neohreje. Minuty vam presne nereknu, delam to vzdycky od oka, ale spravna doba na vysvobozeni z panve je fakt jednoducha poznat- vidite, jak okraje belaji a prostredek zustava ruzovy... Idealni je tuhle krasnou cerstvou rybu neprznit dalsima vyraznejma chutema- staci sul a pepr, nebo pro me v tyhle kombinaci s cernym sezamem sojovka. #tunak #tuna #dnesjem #jimezdrave #zdravastrava #igerscz #igersczech #czechfood #czechfoodblog #czechfoodblogger #prkýnko #bezlepku #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti

Načíst další