@vylizany_talir, 31. srpen 2016, Instagram
58

▫️P A N Z A N E L L A ▫️Uf uf uf, na blogu konecne novej recept. Musim rict, ze jsem si predstavovala, ze na ty matersky bude o neco vic casu, no a ze budu vic (a hlavne lip, protoze se to konecne naucim, zejo!) fotit, vic psat a tak vubec. Varit stiham, ale jeste to aranzovat a fotit?! Hohoho. A pisu po kouskach v ukradenych chvilkach mezi peci o dite a domacnost. Cil pro pristi mesice: uklizecka! A nezehlit! A sebedisciplina! A ted konecne k tomu receptu: Sezóna rajčat právě vrcholí a nikdy jindy si nemůžete vychutnat tuhle lahůdku jako právě teď. Původně to je samozřejmě italský recept codůmdal na zužitkování starého chleba a velké úrody rajčat, ale je to taková lahoda, že se toho nebudete moct nabažit. Základem jsou samozřejmě rajčata ideálně ze zahrady, od babičky, voňavá, aromatická, úplně zralá. No a tvrdý chleba. Variant tohohle receptu je asi tak tolik co italských domácností. Můžete přihodit pečené papriky, ančovičky, kapary.. Základem ale zůstává čerstvá zelenina, šťáva, co z ní vyteče spolu s olivovým olejem a octem, co se v ní rozmočí chleba, a čerstvé bylinky…

Související

Rajčata

Paprika