Inspirace

Přidat inspiraci

Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým ;-) http://www.naskokvkuchyni.cz/chipsy-z-cervene-repy/ #chips #beetroot #beetchips #cosmobloggerscz #cosmocz #naskokvkuchyni #foodporn #food #blog #foodblog #blogger #prkynko

163

Jako sirup předloni, jako zmrzlina loni, tak jsem letos smrkové výhonky nasypala na gravadlaxe. Spolu s kořením (jalovcem, koriandrem, fenyklem) jen lehce opraženým nasucho na pánvi, podrceným a smíchaným s atlantskou solí, třtinovým cukrem a to vše zastříknuté žufánkovým OMG. Uvidíme se za dva, tři dny 👋 #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #gravadlax #smrkovevyhonky #koreni #gin Smrkové výhonky jsou nový kopr 😂😂😂 Řepa je out 😝

157

Mrkvovy krem s kokosem, zazvorem a chilli. Paradni twist, ktery obycejnou polivku vysvihne na uroven slavnostniho pokrmu. S cerstvym koriandrem navrch. Zahreje, posili, zasyti. Link najdete v biu a v sekci polevky mezi recepty na blogu! Doporucuju, chripka si na vas neprijde. @kolonial.cz #zazvor #chilli #koriandr #igers #igerscz#igersczech #dnesjem #fitrecepty #instafood #instafoodcz #foodblog #foodblogger #foodbloggercz #foodblogcz #casprosebe #bezlepku #prkýnko #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti

153

Vím, že už není podzim, a tak hlavní dýňovou sezónu máme za sebou. Ale já dýně miluju. A navíc na podzim mi už -jakkoli je miluju- lezly krkem, protože na mě prostě koukaly odevšad. Všechny magazíny plné receptů z dýně, všechny hospody najednou vaří dýňové pyré, halloweenský pumpkin pie… No a teď když jsem na hokkaido v krámě narazila, tak jsem si nemohla pomoct a pár jich koupila. Tyhle gnocchi si zamilujete. Není to tak hrozně pracný, jak to vypadá. Dýňové pyré si navíc můžete připravit předem a práci si tak rozdělit na dvě části. Jak pyré, tak neuvařené gnocchi můžete zamrazit- a to je pak jak když najdete! Nemusíte vůbec používat vejce, protože jejich práci skvěle zvládne dýně. Díky pohankové mouce jsou nejenom bezlepkové, ale taky vegan friendly. Navíc jsou krásně nadýchané, jako čerstvě naklepaná peřina, do které padnete, jakmile si tímhle skvostem naperete břicha. Recept na blogu 👉🏼www.vylizanytalir.cz👈🏼 #gnocchi #pumpkingnocchi #glutenfreegnocchi #gnocchibezlepku #bezlepku #bezlepek #igerscz #igersczech #instaczech #czechfood #czechfoodie #czechinsta #czechfoodblogger #instafood #instafoodcz #prkýnko #vylizanytalir #bezlepkunebezchuti

99

Vitamins and carbs for dinner. Boiled potatoes with steamed asparagus, fresh radishes, some leafy greens and a dressing made of olive oil, spring onion, garlic and white wine ----- Chrestova sezona je v plnem proudu, tak toho musime vyuzit - k veceri dnes salat s varenymi bramborami, v pare varenym chrestem, cerstvymi redkvickami a polnickem a zalivkou z olivoveho oleje, nasekane jarni cibulky, cesneku a bileho vinneho octa. Recept od Hany Michopulu (Recepty z farmarskeho trhu). ----- #weightloss #wholefoods #eatclean #eathealthy #realfood #instafood #instafoodcz #prkynko #fitfood #fitlife #healthyfood #healthylife #healthylifestyle #healthyfoodporn #healthyfoodshare #healthyliving #healthyeating #cleaneating #veganfoodporn #veganfoodshare #vegansofig #asparagus #chrest #dnesjem #dnesjim #jimezdrave #salat #carbs #highcarb

88

Jó, Státy bez nedělního barbecue, to by snad ani nebyly Státy. A k pořádnýmu grilování patří taky barbecue omáčka. Naložíte do ní žebra, chicken wings, dáte si jí na maso do hambáče… Receptura BBQ omáčky, tedy chuť, složení a konzistence, se liší stát od státu- někde je postavená vyloženě na rajčatovém základu (sever USA), v jižních státech hraje hlavní roli spíše ocet a hořčice. Floridská verze BBQ omáčky zase obsahuje tropické ovoce a jasné latino vlivy- chipotle, habanero, tamarind, mango, papája… Díky tomu je skvělá hlavně k mořským plodům. Na netu najdete spoustu různých receptů, Jamie Oliver přidává tymián, rozmarýn a jabkový džus, Gordon Ramsay ji dokonce dělá z kečupu a vynechává úplně melasu či „liquid smoke,“ tedy tekutý kouř. Upřímně mi tymián do BBQ omáčky teda fakt nesedí, ale proti gustu… Co se melasy a tekutého kouře týče, obojí jsou ingredience, které nejsou tak úplně snadno k sehnání v každý sámošce, každopádně melasu mívají v prodejnách se zdravou výživou a obojí se dá koupit dost jednoduše online. Vím že melasu mají v Country Lifeu, 340g za 75Kč, takže se nemusíte bát, že vám tahle domácí dobrota zlikviduje peněženku. Samozřejmě, že se dá nahradit třtinovým cukrem, a spousta receptů ho používá automaticky, ale přeci jen to hraje ve výsledné chuti určitou roli. Stejně tak tekutý kouř- můžete ho vynechat, ale BBQ omáčka nebude mít ten úplně dokonalý šmak, ten kouřový ocásek… Pro ty z vás, kteří držíte bezlepkovou dietu, doporučuju zkontrolovat složení jednotlivých značek. Recept na blogu! #BBQ #bbqomacka #bbqsauce #domaci #igerscz #igersczech #czechfoodblog #instaczech #instafoodcz #dnesjem #vylizanytalir #bezlepek #bezlepku #prkýnko #bezlepkunebezchuti

86
Načíst další