@vylizany_talir, 12. únor 2016, Instagram
74

#trhaneveprove alias #pulledpork 👉🏼 Pomalu a dlouho pečené maso je pro mě tak nějak symbolem rodinného krbu, tepla, přátel, pohody… Ať už je to přes noc pečená kachna nebo jehněčí kýta, voní to po celém domě dostatečně dlouhou dobu, že se všem sbíhají sliny a pomalu se slézají ke společnému stolu a hladově čekají, kdy už se budou moct zakousnout. Když maso pečeme při nízké teplotě, ale opravdu dlouho, neztrácí nic ze svojí šťavnatosti a zároveň má skutečně výraznou chuť. Pulled pork, tedy trhané vepřové, je americká klasika, která se ale tak či onak objevuje v různých světových kuchyních. Má nepřeberné množství využití, takže se nemusíte bát udělat rovnou větší kus masa a spotřebovávat ho postupně. S hoi sin omáčkou a kyselou okurčičkou do rýžových “buns” či s rýží, do mexických enchiladas s jalapeňos, anebo po česku servírovat třeba v bramborovém knedlíku se smaženou cibulkou- ať už tak nebo tak, trhané vepřové si u vás v kuchyni najde svoje stálé místo. Recept na blogu! #dnesjem #recepty #bezlepku #bezlepek #vylizanytalir #czechfoodblog #igerscz #igersczech #instafoodcz #prkýnko #bezlepkunebezchuti

Související

Brambory

Cibule