@stepanka.voldrichova

Prkýnkuje na 46%

Tak jo. Po dlouhé době jsou na Šumavě citelné sluneční paprsky a zpívají i ptáci, co asi zrovna rozmrzli. 💆‍♀️☀️Takže jsem se i já lehce probudila z letargie a aktivovala se v kuchyni. Tedy kváskový mazanec mi kyne na lince a mezitím jsem si stihla udělat i něco normálního k jídlu #bravo🙄 už aby tady bylo opravdové jaro, ne jen to astronomické ☀️🙏 #dnesjem #dnesvarim #pasta #italienfood #cremefraiche #basil #instafoodcz #instafood #prkynko

Pokouší se o mě chřipka, takže jsem vyměnila koláčky za horké polévky plné zázvoru a chilli ... No dobře, koláčky zůstaly 🤷‍♀️🍩 #miso🍲 #malickonababicu🙊

Sice se mi nepochopitelně neuložilo minimálně 8 hodin práce na bakalářce, ale mám teplý chleba v ruce, takže je vlastně všechno dobrý. ..#nebotakyne 🤷‍♀️🔫#bolestný🍞❤

👩‍🍳🍞 . Pšenice 00 50%, pšenice celozrnka T 1800 30% (z toho 5% v kaši), žito T 1150 20%(rozkvas), 🐳voda 97%, sůl 2%.

Dvojčátka...🙃 lehce překynutá, ale to je holt daň za sezení u bakalářky 🤷‍♀️🙈 #vikend

Ten nejměkkoulinkatější makovec co jsem kdy jedla. Za to vděčím použití #tangzhong do těsta a naslednému dvojímu shození během kynutí. Výsledkem je pak těsto o mnoho obláčkovější a pružnější, než jsme u českého pečiva zvyklí... takže pokud máte jakýkoliv osvědčený recept na kynuté kvasnicové pečivo, zkuste ho příště upéct s tangzhong. Nebudete litovat 😻 ...jo a pokud se vám zdá, že by snesl více náplně, tak ano, snesl ... o mnoho víc...😬 jenže moje rodinka je team "těsto" a s tím se dá těžko bojovat 🤷‍♀️.. ale alespoň jsem díky tomu vymakala takové těsto, které by chutnalo snad vážně i samo 🤷‍♀️🙊❤

Načíst další