Vrátím se zpět, tam odkud dýně pochází. Dneškem a výletem do Mexika zakončím svou dýňovou akci. Zbytek už bude na Vás. V Mexiku je tradiční a velmi oblíbený, hlavně k snídani nebo odpolední svačině, nápoj zvaný Champurrado. Základem pro jeho výrobu je masa de maíz, což je vápnem ošetřená směs mleté kukuřice, takové těsto na výrobu tortil. Tam kde není k sehnání se používá buď její sušená a umletá varianta- masa harina nebo jako vzdálená náhrada kukuřičná mouka. A já jí dneska zkusila nahradit mixovanou pečenou dýní. Jde o to, že díky kukuřici má tento horký, našlehaný čokoládový nápoj hustou konzistenci. Obvykle se koření skořicí, anýzem nebo vanilkou, často se do něj přidává i i pomerančová kůra nebo muškátový oříšek občas i čili. Verze s dýní mi moc chutná. Určitě jí vyzkoušejte! #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #varimzdyne