U kombinace dýně + kokosové mléko + čili ještě chvíli zůstanu. Ona je totiž dýně, jak každý ví, trochu bez chuti a velmi snadno přejímá chuť všeho ostatního, nebo-li slouží jako takové prázdné plátno, na které můžeme nakreslit skoro cokoliv. Proto tahle soutěž. Není to tak, že tu rozmixovanou polévku nemám ráda, naopak, ale myslím si, že je škoda zůstat jen u ní. Dýni to kokosové mléko sluší, i různé koření, včetně toho čili, ale také mnoho ostatních surovin, od aromatických sýrů přes ovoce a ořechy, až po česnek a sojovou omáčku. Můj dnešní druhý recept je na takové kořeněné kari, horké a pálivé, ideálně do tohohle počasí. A tedy ještě jednou s kokosem a čili: na troše ghí jsem osmahla cibulku, zasypala spoustou koření a drcenými bird eye čili, přidala kuřecí prsa, dýni i se slupkou, nakrájenou na kostky a namočenou beluga čočku. Osolila, podlila kokosovým mlékem s trochou vody a pomalu nechala probublávat dokud vše nebylo měkké. Mezitím jsem jogurtem zadělala na chleba naan, jehož domovem je Afghánistán a Pákistán. K vyvážení pálivosti už jen miska jogurtu. Fotila jsem to, když už se stmívalo. #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #soutez #varimzdyne