Dalším klasickým mexickým pokrmem je fazolová polévka Sopa de frijoles negros. Občas jí dělávám, většinou ze dvou druhů fazolí, červené rozmixuji a černé nechám jen tak, aby v polévce bylo do čeho kousnout. Zkombinovala jsem v tomhle receptu svou fazolovou s tou vaší všudepřítomnou mixovanou kokosopálivou polévku a koukejte, že to jde i jinak! Dýňová polévka s fazolemi, trochou protlaku, pěkně kořeněná římským kmínem, skořicí, hřebíčkem, tymiánem (epazote nemám, tak vynechám), oregánem a pyré z chipotle papriček, dochucená octem, podávaná se zakysanou smetanou, smaženými tortilovými proužky, červenou cibulí a čerstvým koriandrem. Dýni by v tom nenašel ani @cubacubicula ani Jarek od @dakrup Přísahám! #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #soutez #varimzdyne