@mydlinkakarolinka, 12. listopad 2016, Instagram
131

Zima volá po dlouho dušených jídlech. Na sporáku mi teď bublají hovězí líčka ve švestkové omáčce s perníkem, a jen co se rozleží tahle čerstvě umixovaná harissa, v těžkém litinovém hrnci ho vystřídá nějaké jehněčí. Harissu mám nejradši z čerstvých papriček, přestože mnoho receptů používá sušené. Nejsem žádné béčko, tak vždy sáhnu po těch co se krčí v chlaďáku u Vietnamců v Nádražní ulici. Nikdo je moc nekupuje. Prodávají je po 3ks, svázaných do kytičky. Říkám, máte celý sáček? Pán na mě vytřeští šikmé oči, až jsou úplně kulaté a věčný úsměv mu ztuhne na tváři- mám, alé tó móc pálit, ty hořét! Jo, to přesně chci. Odnáším si sáček se 100 g. Přidám jen česnek, římský kmín, semínka koriandru, sůl a spolu s olivovým olejem rozmixuji. Jak přičichnu, nos mi zaplaví známá kombinace arabských vůní a ta pálivost, která je fakt i cítit, a začnou se mi sbíhat sliny. V tu chvíli mám chuť na horkou hariru, tajin s datlemi, také merguez, zeleninový kuskus s cizrnou a kefta tajin a... všechno to uvařím! Vlastně se na tu zimu dost těším. :: #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #cili #papricky #palive #severniafrika #maroko #northafrica #morocco #somelikeithot #chilli #hot

Související

Chilli

Česnek