Á...dneská, pěkný, veliký, chcéš?...haleká na mě "moje" rakovnická Vietnamka a mává obrovským svazkem koriandru. Sice mám raději ty velké mladé lístky, než tenhle, který už má takové to koprové chmíří a jde do květu. Zato má ale silné a voňavé stonky. A ty, spolu s tím chmířím, moc ráda mixuji. Do marinád, salátových zálivek, nebo třeba na koriandrové pesto. Ale nedělám ho tak, že bych jen změnila bazalku za koriandr. Místo pinií dám buráky, sýr vynechám, přidám rybí omáčku, česnek, rýžový ocet nebo limetovou šťávu, čili a rýžový nebo podzemnicový olej. Vmíchám do soba nebo pšeničných nudlí. Jak jinak ještě používáte koriandr než lístky k posypání pokrmů? #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #nudle #pesto #koriandr #cilantro #cinskapetrzel #asie