Je to stará známá pravda, že hodně věcí vzniká náhodou. Že původní záměr byl jiný, nebo se to zrodilo jaksi z nouze. Zbylo mi kus kváskového těsta na pizzu. Bylo (na pizzu správně) docela měkké, nebyl v něm olivový olej. Jen voda, mouka a sůl. Přidala jsem další mouku, aby bylo tužší, nechala ještě prokvasit, na Imperii vyválela na celkem tlusté pláty (zdířka za půlkou) a projela nástavcem na špagety. Nechala jsem nudle na prkénku, přikryla utěrkou a ještě 12 hodin nechala prokvasit. Výsledné nudle mají zvláštní lehce nakyslou chuť a konzistenci pevnou, skoro jako když použiji Kansui ( 枧水) , ale bez nažloutlé barvy a alkalické mýdlové dochutě. Mohlo by to zajímat @cuketka a @tom.vojtik. Určitě udělám další experimenty s kvašeným nudlovým/ těstovinovým těstem. #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #nudle #kvaskove #sourdough #noodles