Letos na husu nějak nebyl čas. A nebyl čas ani na klasický cassoulet, který bych si dala moc ráda, ale zabere ještě víc času než husa. Na šoulet (povšimněte si podobnosti v názvu- cassoulet/šoulet) jsem neměla moc chuť. Vznikla takováhle rychloverze cassouletu: Velké bílé, předem naočené fazole jsem ve vývaru z masa pro psa spolu s kůží ze slaniny uvařila do měkka. Do toho chlístla trochu bélého vína, nasypala něco čerstvého tymiánu a vmíchala kachní rilletes, které mám už asi 2 týdny, pěkně sádlem zalité v lednici. Dala vše zapéct do trouby a chvíli před koncem, podobně jako cassoulet, posypala strouhankou z bílého pečiva. Ta do sebe nasákne kachní tuk a opečená dokřupava je báječná. K tomu sklenka Svatomartinského a telefonát bráchovi, kde je s tím sněhem. #martinnabilemkonineni #husaneni #ptacivkuchyni Možná i #prkynko, když tam jsou ty fazole? Nebo je #kachna zelenina? #carovnymlyn #zmlynskekuchyne