@mydlinkakarolinka, 27. říjen 2015, Instagram
145

Tak tohle je 542g surového přírodního řepného cukru, vyrobeného bez rafinace a použití jakékoli chemie. Získala jsem ho z pěti kil řepy, vytěžnost je tedy nějakých 10%. Řepa obsahuje okolo 17% cukru, při rafinaci je výtěžnost vyšší. Chtěla jsem zkusit, jestli a jak jde cukr vyrobit doma. Až přijde ten blackout, hubení budou studení a hipsterům zbydou jen oči pro pláč a ajfouny, já už budu vědět, jak na to. Protože doma vyrobit cukr jde. Je to děsná dřina, trvalo to měsíc a ode dneška už se na cukr budu dívat úplně jinak. Mimochodem surový cukr je výborný! Chutná po květinách a ovoci :) #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #sobestacnost #cukr #homemade #sugar

Související

Salátová řepa