This was of the first soups I managed to make on my own. The recipe contains the basics to understand, how to prepare lovely creams. In the winter you can enjoy it hot, in the summer cold. It’s really super simple to make and the ingredients are easy to find in all seasons. Potatoes are absolutely essential for Czech cuisine, every time I go abroad, for example Asia, the first dish I need to eat when I come back is based on potatoes. And preferably schnitzel. HAHA. One more thing: this version is vegetarian and gluten free, but of course you can use chicken stock, if you like. Link for video in bio! ........................................ Tahle polévka je jednou z prvních, kterou jsem se naučil. Je to základ k pochopení, jak připravovat lahodné krémy. V zimě si ji nejraději dáte teplou, v létě zase studenou. Postup je opravdu jednoduchý a suroviny seženete v každém období. Co si budeme povídat, brambory jsou středobodem české kuchyně! Vždycky, když jedu do zahraničí, třeba do Asie, strašně mi chybí právě brambory. Po návratu hned pádím do hospody a dám si je. Ideálně s řízkem :). A ještě jedna věc: tahle verze je vege a bez lepku, ale samozřejmě můžete použít kuřecí vývar. Link na video a recept v biu!........................#picoftheday #ohmychef #food #foodie #foodlover #feedfeed @thefeedfeed #czech #foodstyling #foodblogger #glutenfree #vegetarian #chef #cheflife #prkynko #dnesjem #vkuchyni #czechblogger #praguecuisine #praguefood #czechcuisine #ceskakuchyne #igerscz #czech_insta #mujolympus