Je tomu dobře dvacet let, co vařím pokrm Dal Shorva. Původní verzi z jedné asijské kuchařky s kousky zelí a bramborami jsem si trochu poupravila, ale zase tak moc nezměnila. Vydatné, horké, pálivé jídlo s kořením, kokosovým mlékem, cibulí a zázvorem je ideální do sychravého dne jako je dnešek, ať už na vás něco leze nebo ne. Voní, až se sbíhají sliny a vůbec nevadí, že v ní není maso. Indové neznají nic takového, jako náš separátní tekutý chod na začátku menu zvaný polévka. Na rozdíl od našich polévek se tento pokrm podává společně s ostatními jídly a nejí se lžící, ale rukou. Můj oblíbený pan Miltner se svým laskavým humorem radí: zkusíte-li polévku dopravovat do úst po indickém způsobu kornoutkem z kousku placky, dobře si to nejdříve nacvičte někde v ústraní a teprve pak s tím vystupte na veřejnost. :: #carovnymlyn #zmlynskekuchyne #prkynko #jeduasii #polevka #brambory #cocka #zeli #palive #dal #shorva #lentil #longingforasia #hot #spicy